Praktijk voor natuurgerichte therapieënPraktijk voor natuurgerichte therapieën

 

 

                   Snelle en langzame koolhydraten!

 

  • Maar wat zijn nu “gezonde” koolhydraten? Hierin maken we een onderscheid tussen snelle en langzame koolhydraten.
  • Snelle koolhydraten zijn slechte koolhydraten die zeer snel kunnen worden omgezet in lichaamsvet.
  • Daarnaast geven ze je voortdurend een onverzadigd gevoel. Snelle koolhydraten komen bijvoorbeeld voor als suikers, glucose-fructose en sacchariden in voeding.
  • Je vindt deze koolhydraten veel in bewerkte fabrieksproducten zoals magnetronmaaltijden, kant-en-klaar sauzen, melkbrood, koekjes, snoep, gebak, chips en beleg als hagelslag of chocoladepasta.
  • Als je aan je gewicht wilt denken dan moet je deze snelle koolhydraten zeer met mate eten, maximaal 1 keer per week.
  • Langzame koolhydraten zijn veel beter voor je gezondheid. Ze worden langzamer door je lichaam opgenomen waardoor veel van de energie ook weer meteen verbruikt bij je dagelijkse beweging.
  • Daarnaast geven ze sneller een verzadigd gevoel. Dit soort langzame koolhydraten vindt je meer in de “pure” producten zoals speltbrood, rijst, speltpasta, en groenten.

 

 

 

 Next