Cupping


Cupping betekent het plaatsen van "cups" op het lichaam.

Cupping is een prachtige techniek die uw gezondheid kan verbeteren en zorgen voor een tal van voordelen.
Een manier om na te denken over cupping is dat het een omgekeerde massage is. In plaats van het aanbrengen van druk op spieren, gebruikt de zuigdruk om huid, weefsel en spieren omhoog te trekken. Ik combineer vaak cupping en acupunctuur in één behandeling, maar het kan ook alleen worden gebruikt.

Cupping werd duizenden jaren geleden ontwikkeld en hoewel de technieken zijn gemoderniseerd, is de oorspronkelijke filosofie hetzelfde gebleven.

Cupping bestaat uit het plaatsen van glazen, bamboe of plastic cups op de huid en het creëren van een vacuüm door het afzuigen van de lucht. Het onderliggende weefsel wordt hiermee in de cup gezogen. Het doel van cupping is om de circulatie te verbeteren, te helpen om pijn te verlichten, warmte te verwijderen en de gifstoffen uit het weefsel te verwijderen.
U zult een strak gevoel in het gebied van de cup ervaren wat doorgaans een ontspannend rustgevend effect zal sorteren. De cups kunnen kortstondig of langer op uw lichaam geplaatst blijven.

Door cupping kan de huid tijdelijk rood, blauw of paars verkleuren, vooral als er een blessure of energetische blokkade bevind onder het gebied dat wordt behandeld. De duur van de verkleuring van de huid kan variëren van enkele uren tot enkele dagen.

Er zijn een aantal methoden van cupping, de twee meest voorkomende zijn

fixed cupping en moving cupping

Fixed Cupping: De cups worden zonder verplaatsing op de huid gezet.
Moving Cupping: Zoals de naam al aangeeft, wordt de cup over de huid bewogen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van massageolie of -crème. Terug naar specialisaties