Dieetadvies


Nederlanders worden steeds dikker. Vier op de tien inwoners kampen met overgewicht, waarvan een kwart ernstig. Van de kinderen is momenteel 14% te zwaar. Nederlanders eten te veel. Daarom telt ons land 2,4 miljoen te dikke mannen en 2,2 miljoen te zware vrouwen.


Zet de huidige ontwikkeling zich door dan zal in 2023 bijna 22% van de mensen last hebben van ernstig overgewicht (obesitas). Dit percentage komt overeen met wat momenteel geldt voor de Amerikaanse bevolking. Deze gegevens zijn gebaseerd op lengte en gewicht BMI. Volgens een rapport van TNO, op basis van de taillemeting, is zelfs bijna de helft van de bevolking te dik.
Overgewicht kan nadelige gevolgen voor uw gezondheid veroorzaken, zoals gewrichtsklachten, kortademigheid, ontwikkeling van diabetes.


Naast een gezonde voeding is beweging essentieel. Door bewegen verbruikt u meer energie, verliest u vetweefsel en ontwikkelt u uw spieren. Naast het opstellen van uw voedingsplan zal ik u veel adviezen en praktisch tips geven. Hierdoor krijgt u meer kennis en inzicht in bijvoorbeeld bepaalde voedingsproducten waardoor u ook zelf meer variatie in uw dieet kan aan brengen.


Snelle en langzame koolhydraten!

Terug naar specialisaties