Koolhydraatarm fruit


Het meeste fruit is koolhydraatarm.

Waar je echter bij fruit wel op moet letten is de hoge mate van suikers. eet daarom bij het afslanken niet teveel fruit, max 2 stuks per dag.

Aardbeien ze zijn natuurlijk vooral lekker als ze in seizoen zijn. Wat weinig mensen weten is dat aardbeien enorm veel vitamine C bevatten. Daarnaast hebben aardbeien ook een goede hoeveelheid mangaan en werken ze uitstekend tegen een hoge bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat aardbeien zorgen voor een lager risico op hart en vaatziekten. Eet bij het afslanken aardbeien puur, zonder suiker of slagroom.

Abrikozen wat minder bekend zijn de heilzame eigenschappen van de abrikoos. Deze steenvrucht bevat een aantal gezonde antioxidanten, welke positief werken op lichaam en hersenen. Daarbij zijn abrikozen naast koolhydraatarm ook relatief suiker arm.
Ananas is niet alleen populair bij velen, maar ook bevat het vet afbrekende stoffen.

Tevens bevat ananas relatief een hoge mate van mangaan en vitamine C. Ananas kun je al een van de weinige vruchten ook goed na de avondmaaltijd eten.

Bosbessen zijn erg veelzijdig in hun toepassing. De friszure smaak is een lekkere tegenhanger in een gemengde fruitsalade. Bosbessen bevatten veel goede vezels die nuttig werken op je stofwisseling. Tevens zitten ze bomvol met vitaminen en anti oxidanten. Ga uiteraard voor bosbessen in hun pure vorm.

Kiwi bevat een hoge mate van vitamine C. Daarnaast is kiwi rijk aan vezels en heeft het ook veel vitamines E en K. Door deze eigenschappen is de vrucht erg effectief voor de stofwisseling. Een kiwi als tussendoortje is een goede aanvulling op een slank dieet.

Passievrucht deze vrucht wordt nog wel eens vergeten, maar een passievrucht per dag kan al zorgen voor een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Tevens heeft passievrucht veel nuttige plantaardige vezels. Je kunt passievrucht goed mengen met andere vruchten.

Sinaasappel een welbekende bron van vitamine C. Sinaasappelen hebben daarbij het extra voordeel dat ze veel zuren bevatten. Hierdoor krimpt je maag wat tijdelijk na het eten van sinaasappels. Door de tijdelijk wat kleinere maag zul je sneller vol zitten tijdens en na de maaltijd.

Avocado’s zijn echt een fruit al worden ze ook wel gezien als groente. Avocado bevat in feite nauwelijks suiker. Daarbij bevatten avocado’s veel goede vezels en nuttige vetten. Je kunt avocado’s het beste puur eten

Ander koolhydraatarm fruit: appel, peer, mango, papaja, kokosnoot, citroen, druiven, rabarber, meloen, zwarte bessen.


Naar Koolhydraatarme groenten:

Terug naar: Snelle en langzame koolhydraten